Hurma Reçeli Nasıl Yapılır ?

Hurma Reçeli Nasıl Yapılır sorusu en çok merak edilen sorular arasındadır. Reçeller bir meyveyi lezzetli bir şekilde muhafaza etmenin en iyi yöntemlerinden biridir. Reçel, ince doğranmış, ezilmiş veya ezilmiş meyve veya sebzeler ve şekerle yapılır. Çoğu meyve, ilave pektin gerektirmeyecek kadar doğal pektin içerir, ancak çilek gibi düşük pektinli meyveler ilaveden yararlanabilir.

Pek çok farklı meyveden reçel yapılabilir. Örnek vermek gerekirse: Ahududu reçeli, ayva reçeli, böğürtlen reçeli, çilek reçeli, domates reçeli, elma reçeli, frambuaz reçeli, gül reçeli, incir reçeli, kayısı reçeli, kızılcık reçeli, şeftali reçeli, vişne reçeli Türk mutfağında yaygınca kullanılan reçel çeşitlerinden sayılabilir.

Ayrıca pek çok ilginç reçel tarifi de mevcuttur: Taze hurma reçeli, mandalina kabuğu reçeli, karpuz kabuğu reçeli, kozalak reçeli, patlıca reçeli, ıtırlı limon reçeli, süt reçeli, ayvalı pancar reçeli, greyfurt reçeli, yeni dünya reçeli, kavun kabuğu reçeli, antep fıstığı reçeli gibi denenmiş reçel çeşitleri olarak örnek verilebilir.

 

Jöle reçel ve Konserve arasındaki fark nedir?

 

Jöle, reçel ve konserveler, şeker ve pektin ile karıştırılmış meyvelerden yapılır. Pektin sindirilemeyen bir karbonhidrattır (lif). Çoğu meyvenin hücre duvarlarında bulunur. Suda şekerle ısıtıldığında pektin jelleşerek reçel, jöle kıvamı verir ve meyvenin de o kıvamda kalmasına yardımcı olur.

Üç tip arasındaki fark, meyvenin aldığı biçimle ortaya çıkar.

  • Jölede meyve, meyve suyu şeklinde gelir. Jöle en yumuşak kıvama sahiptir ve genellikle berraktır.
  • Reçelde meyve, meyve özü veya ezilmiş meyve şeklinde gelir. Bu, reçeli jöleden biraz daha sert yapar.
  • Konservelerde meyve, bir jel veya şurup içinde parçalar halinde gelir. Reçellerde reçelden daha fazla meyve bulunur. Marmelat, içinde narenciye bulunan bir konserve türüdür.

 

Marmelat ve reçel arasındaki fark nedir?

 

Marmelat, meyve özü içerdiği için reçele, meyve suyu içerdiği için de jöleye benzer. Ancak marmelat her zaman narenciye ile yapılır ve meyvenin kabuğunu da içeriğinde bulundurur.

 

Farklı reçel tariflerine tatlı bir örnek:

Hurma Reçeli Nasıl Yapılır:

Gerekli malzemeler:

  • Hurma
  • Şeker
  • Su
  • Limon tuzu.
  • Karanfil

Tarif:

  • 1 su bardağını dolduracak kadar, çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş hurma tencereye aktarılır.
  • 300 gram kadar toz şeker ve 1 adet karanfil tanesi tencereye eklenir ve su lave edilir.
  • Orta ateşte hafifçe karıştırarak şeker eriyene kadar ve kaynama noktasına gelene kadar ocakta tutulur.
  • Daha sonra kısık ateşte 20-30 dakika, aralarda hafif karıştırmalar yapılarak beklenir ve reçelin istenen kıvamı alması sağlanır.
  • Reçel kıvamını aldıktan sonra 1 çay kaşığı limon tuzu ile 2-3 dakika daha kaynatılmalıdır.

 

Trendyol’da da varız! 

Tavsiye Edilen Yazılar