750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Ayva Reçeli

20-02-2023 17:59
Ayva Reçeli
Ayva reçeli; kış aylarında doyamadığımız ayvanın dört mevsim sofralarımıza lezzet katmasını sağlar. Ayva reçelinin, 7’den 70’e herkese sunabileceği faydalar bulunmaktadır.

Hafıza güçlendirici etkisinden, böbrek ağrılarına iyi gelmesine, cilt parlaklığından balgam sökmesine birçok yararı olan ayva reçeli; sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltılıktan çok daha fazlasıdır.

Ayva Reçelinin Faydaları:

➔ Ayva reçeli; doğal antibiyotik olarak soğuk algınlığını önlemeye ve iyileştirmeye katkı sağlar.

➔ Göğüs hastalıkları kapsamında bronşit, astım, öksürük gibi rahatsızlıkları atlatmaya yardımcı olur. Aynı zaman da iyi bir balgam sökücü olduğu düşünülmektedir.

➔ Ayva reçelinin; vücudun sindirim sistemi ile sinir sistemine koruyucu ve güçlendirici etkisi olduğu da düşünülmektedir. Ayva reçeli kabızlığa ve hemoroide iyi gelmektedir. Aynı zamanda düzenli ve dengeli tüketilen ayva reçeli hafızayı güçlendirici etkisi olduğuna inanılır.

➔ Saç dökülmesi ile baş etme de ayva reçeli en lezzetli yardımcıdır.

➔ Böbrek ağrılarına iyi geldiği düşünülen ayva reçelinin karaciğer ve böbrekleri temizlemesi de söz konusudur.

➔ Zihin açıcı besinler arasında ilk akla gelenlerden biri hafızayı güçlendirme etkisi de olduğundan ayva reçelidir.

➔ Hücre yenilenmesine katkı sağlayan ayva reçeli; cilt ve tırnaklara parlaklık katar.

➔ Yorgunluk ve sürekli halsizlik hissi ile mücadele de ayva reçeli en büyük destekçilerden biridir.

➔ Ayva reçeli; kalp ve damar hastalıklarına karşı uzun yıllar Anadolu’da ilaç olarak kullanılmıştır.


Ayva Reçeli Tarifi: Malzemeler:
1,5 kg ayva
1 kg toz şeker
6-8 adet karanfil
4 su bardağı su
½ limon suyu


Yapılışı: Öncelikle soyup doğradığınız ayvaları üzerine 4 su bardağı su ekleyerek biraz yumuşayana kadar pişirin. Yumuşamaya başlayan ayvaların üzerine toz şeker ve karanfili ekleyin.
Ayvaları, şekeri eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Reçelimiz kıvam alana kadar kısık ateşte kaynatın.
Kıvam alan reçelin altını kapatmaya yakın yarım limonun suyunu ekleyin. Soğuyan reçelinizi kavanozlara koyarak sıkıca kapatın.

Bunları Biliyor Musunuz?

Soyduğunuz ya da doğradığınız ayvanın kararmaması için limonlu suda bekletebilirsiniz.

Ayva reçeli yaparken; ayvanın içinden çıkan çekirdekleri tencereye ekleyerek reçelinizin daha koyu renk ve aromalı olmasını sağlayabilirsiniz.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.