750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Bitki Çayları ve Faydaları

30-09-2022 19:24
Bitki Çayları ve Faydaları

1) Ada Çayı

Ada çayı en sık tüketilen bitki çaylarından biridir. Ada çayı, sakinleştirici etkisiyle stresi azaltır. Bu sebeple yoğun strese maruz kalınan dönemlerde ada çayı ilk aklımıza gelen içeceklerdendir. Bünyeye göre değişiklik göstermekle birlikte ada çayının uykusuzluğa da iyi geldiği görülmektedir. Ayrıca sindirim sistemi problemlerinin çözümlenmesinde de büyük rol oynar. Vücudu toksik maddelerden arındıran ada çayı sağlıklı beslenme rutinine sahip bireylerin sıklıkla tükettiği bir içecektir. Ada çayı bağışıklığı güçlendirirken, grip ve soğuk algınlıklarına karşı vücut direncini de arttırmaktadır. Ada çayı cilt kuruluğu, kızarıklık, dökülme ve çatlama gibi cilt sorunlarını önlemenin yanı sıra cilde düzenli uygulandığında daha parlak ve yumuşak bir cilde kavuşmayı da sağlar. Aft ve ağız içi yaralara iyi gelen ada çayı, birkaç fincan tüketildiğinde bu yaraları hızlı iyileştirme etkisini gösterecektir.

 

2) Yasemin Çayı

Yasemin çayı sayısız önemli faydaya sahiptir. Yasemin çayının kötü kolesterole karşı iyileştirici ve tüm kanser çeşitlerine karşı koruyucu etkisi bilimsel çalışmalarla ispatlanmıştır.  neredeyse her derde deva özelliklere sahiptir. Yasemin çayı kafein ve  yüksek antioksidan deposu olması yönünden de metabolizma hızlandırıcı etkiye sahiptir. Bu sebeple fazla kilo sorunu yaşayan bireylere yasemin çayı tüketmesi tavsiye edilir. Yasemin çayı kalp ve beyin hastalıklarına karşı koruyucudur. Ayrıca damar tıkanıklığının önlenmesi için de yasemin çayı tüketimi büyük rol oynar. Beyin hastalıklarından grip, nezle, soğuk algınlığı, bahar alerjisi gibi mevsimsel hastalıklara kadar birçok hastalığın önlenmesinde yüksek yarar sağlayan yasemin çayı bağışıklığı güçlendiren etkisi ile de göze çarpmaktadır. Yasemin çayı kafein içermesi ile uyku açarak zihni berraklaştırır, dikkat ve odaklanma yetisini arttırır. Stresi azaltan yasemin çayı sakin ve verimli bir hayatın kapılarını açar. Aynı zamanda saç ve cilt sağlığı açısından da önemli faydaları bulunan yasemin çayı; düzenli tüketimde cildin parlamasına, kırışıklıkların ve sivilce problemlerinin azalmasına yardımcı olur. Saç köklerini güçlendirerek saç dökülmelerinin önüne geçer.

 

3) Mercanköşk Çayı

Mide ve bağırsak sorunu yaşadığımızda ilk aklımıza gelen doğal yöntemlerden biri mercanköşk çayıdır. Sindirimi hızlandıran ve dengeleyen, kilo vermeye yardımcı, hazımsızlık ve kabızlık sorunlarının giderilmesinde etkili mercanköşk çayı mide ve bağırsaklar için rahatlatıcı özelliğe sahiptir. Mide krampları, mide bulantısı, iştah kapalılığı, bağırsak enfeksiyonu gibi neredeyse aklınıza gelebilecek tüm mide ile bağırsak sorunlarının çözümü mercanköşk çayının lezzetinde saklıdır. Yasemin çayı hücre yenileyici etkisi ile kanseri önlemede de en büyük yardımcılardan biridir. Emzirme döneminde tüketilmesi tavsiye edilen yasemin çayının anne sütünü arttırdığı bilinmektedir. Kas ve eklem ağrılarını azaltıcı etkiye sahip olan yasemin çayı sürülerek uygulandığında arı ve böcek sokmalarında da ağrıyı azalmaktadır.

4) Rezene Çayı

Rezene çayı özellikle kadınların sıklıkla tükettiği ama 7’den 70’e herkese sayısız yararı olan bir bitki çayıdır. Rezene emziren annelerin sütünü arttırırken, kadınların regl sancılarına da iyi gelir. Sindirimi düzenler ve kabızlık sorununu ortadan kaldırır. Sakinleştiren, stresi azaltan, depresyonu ve ruhsal sıkıntıları gideren rezene çayı kaygı durumunu da düzenler. Ses kısıklığında ilk akla gelen tedavi yöntemi rezene çayı tüketmektir. Ayrıca rezene çayı kansızlığı ortadan kaldırmaya yardımcı olarak anemiyi iyileştirmede büyük rol oynar. A ve C vitaminleri yönünden zengin olan rezene çayı tansiyonu ve kan basıncını düzenler. İdrar söktürücü ve toksin attırıcı etkileri ile de dikkat çeken rezene çayı mide bağırsak problemlerinden baş ağrısına birçok rahatsızlıkta hızlıca iyileştirici etki sağlar. Bağışıklığı güçlendirirken yarattığı tokluk hissi ile de iştah dengelemeye yardımcı olur. Kilo vermek için rezene çayı sıklıkla günlük beslenme rutinine eklenir.

 

5) Karabaş Otu Çayı

Ülkemizde ağırlıklı olarak Akdeniz bölgesinde yetişen karabaş otu uzun süre şifacılar tarafından kullanılmış, devamında sağlığa katkıları yönünden birçok bilimsel çalışmaya konu edilmiştir. Karabaş otu çayının özellikle kanser hücrelerinin büyümesi ve yayılması konusunda önleyici etkisi olduğu düşünülmektedir. Bunun yanında karabaş otu çayı beyin, meme, prostat, pankreas ve bağırsak kanserlerine karşı da önleyici etkiye sahiptir. Karabaş otu çayı; mide ve bağırsak yaraları, yanıklar, kötü kolesterol, kalp damar hastalıkları, stres kaynaklı baş ağrıları ile migren ağrısına iyi gelir. Kan dolaşımını düzenler, birçok cilt sorununun yok edilmesini sağlar. Bağışıklığı güçlendir, uykusuzluk ve strese iyi gelir. Saç köklerini güçlendirerek saçların sağlıklı uzamasını sağlar. Balgam söktürücü özelliği ile doğal bir ilaç olarak hastalık dönemlerinde sıklıkla tüketilir.

 

6) Karahindiba Çayı

Karahindiba çayı geleneksel tıpta ilaç olarak kullanılmakla beraber Çin tıbbında anne sütü arttırmak için doğrudan reçetelendirilmektedir. Karahindiba çayı karaciğerin yenilenmesini ve temizlenmesini sağlayarak karaciğer hastalıklarında iyileştirici etki gösterir. Aşırı yeme isteğini düzenlemede faydası olan karahindiba çayının laboratuvar çalışmalarında diyabet hastalığında da kullanabileceği görülmüştür. İçerisinde D vitamini bulunduran nadir besinlerden olan karahindiba çayı kış aylarında daha eksik alınan D vitamini ihtiyacını karşılarken halsizlik ve yorgunluğa iyi gelecektir. Aynı zamanda karahindiba çayı strese karşı dayanıklılığı arttırmaktadır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.