750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Bitter Çikolatanın Faydaları

30-09-2022 19:55
Bitter Çikolatanın Faydaları

Bize mutluluk veren bitter çikolatanın lezzetine karşı koymak sevenleri için imkânsızdır.

Gerçek çikolata severlerin vazgeçilmezi bitter çikolatanın faydaları diğer çikolata türlerinden çok daha fazladır. Bu faydaları şu şekilde özetleyebiliriz;

1)      Diyabet hastalığı riskini azaltır ve diyabet hastaları için en sağlıklı ve zararsız tatlı türlerinden biridir. Kan şekerini dengeleyici özelliği vardır. Kan şekerinin düştüğü anlarda bitter çikolata tüketmek tavsiye edilir.

2)       Hamilelik döneminde bitter çikolata tüketimi tavsiye edilir. Bu dönemde düzenli ve kontrollü tüketilen bitter çikolata stresi azaltmasının yanında anne adaylarına mutluluk verir. Aynı zamanda düzenli bitter çikolata tüketiminin normal doğumu kolaylaştırdığı bilinmektedir.

3)      Cildinize iyi gelir. Düzenli ve kontrollü tüketildiğinde bitter çikolata daha sağlıklı, yumuşak ve pürüzsüz bir cilt görünümü sağlar. Aynı zamanda güneş ışınlarının sebep olduğu cilt lekelerinde ve sorunlarında iyileştirici etkiye sahiptir.

4)      Felç riskini azaltmaktadır. Yapılan laboratuvar çalışmalarında düzenli olarak bitter çikolata tüketen bireylerin, tüketmeyenlere nazaran felç olma riskinin daha az olduğu gözlemlenmiştir.

5)      Bitter çikolata mutlu eder ve moralinizi yükseltir. Üzgün olduğunuz, kendinizi kötü hissettiğiniz zamanlarda ölçülü bitter çikolata tüketmeniz vücudunuza mutluluk hormonu salgılatarak size kendinizi daha iyi hissettirecektir.

6)      Bitter çikolata tüketimi kilo vermenize destek olur. Yüksek lif oranına sahip bitter çikolata, tokluk hissi verir ve tatlı yeme isteğinizi azaltır.

7)      Kalp sağlığında yüksek koruyucu etkiye sahiptir. Kan basıncının dengelenmesine yardımcı olan bitter çikolata kalp hastalıklarını önlerken kötü kolesterolün de düşmesini sağlar.

8)      Bitter çikolata öğrenmeyi, dikkati ve odaklanmayı arttırır. Beyin fonksiyonlarına olumlu etkisi ile algınızı açar, öğrenmenizi kolaylaştırır.

9)      Bitter çikolata verdiği enerjiyle günlük hareket kabiliyetini ve çalışma verimini yükseltmektedir.

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.