750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Cennet Hurması Kurusu

20-02-2023 22:58
Cennet Hurması Kurusu
Cennet hurması, ülkemizde “Trabzon Hurması” ismiyle de çokça bilinen “Japon Hurması”, “Akdeniz Hurması” gibi isimlerle de anılan son yıllarda çokça tüketilen bir kış meyvesidir.

Verimli cennet hurması ağaçları dalları aşağıya doğru eğilecek kadar çok sayıda meyve verir. Bu yönüyle cennet hurması bereketi simgelediğinden kimileri çekirdeklerini bereket getireceği inancıyla evinde, cüzdanında, iş yerinde saklar.

Cennet hurması ham haldeyken sert ve sarı renklidir, olgunlaştığında ise yumuşak ve turuncu renklidir.

Cennet hurmasının çoğu türü hamken yenmese de bazı türleri hem ham haliyle hem olgun haliyle tüketilebilir. Tüm türlerinin tüketiminin ülkemizde bu kadar yoğun olmasının başlıca sebebi lezzetinin yanında çok faydalı bir meyve olmasıdır.

Ölçülü tüketildiğinde; yüksek vitamin ve mineral deposu olması, antioksidan özelliği ve lif içeriği yüksek bir besin olması sebebiyle çok yararlı bir meyvedir. Cennet hurması kurusu tazesi ile aynı şekilde faydalı olmasının yanında birçok tüketici tarafından tazesinden daha lezzetli bulunur. Ayrıca taze cennet hurması olgunlaştığında hızlı tüketilmesi gereken bir meyveyken kurusu uzun süre muhafaza edilerek tüketilebilir.


Cennet Hurması Kurusunun Faydaları:

➔ Cennet hurması kurusu; C vitamini yönünden oldukça zengin olması sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar. 1 adet cennet hurması kurusu, bir insanın günlük ortalama C vitamini ihtiyacını karşılamak için yeterlidir.

➔ Cennet hurması kurusu; içeriğindeki mangan sayesinde kırmızı kan hücresi üretimini arttırarak kansızlığı önlemeye yardımcı olur.

➔ Cennet hurması kurusu; düzenli ve ölçülü tüketildiğinde cilt sağlığına olumlu etki eder. Cilt yaralarının hızlı iyileşmesine katkı sağlar.

➔ Kanser, astım, soğuk algınlığı, karaciğer hastalıkları, kalp ve damar hastalıkları ile mücadelede cennet hurması kurusu sağlıklı bir yardımcıdır. ➔ Vücutta kolajen artışına destek olan cennet hurması kurusu, genç bir görünüm elde etmenizde en lezzetli kaynağınız olacaktır.

➔ Cennet hurması kurusu; bakır, fosfor ve potasyum içerir. İçerdiği bakır sayesinde sağlıklı bir metabolizmaya, sinir sisteminin düzgün çalışmasına, güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmaya katkı sağlar. İçerdiği fosfor sayesinde yine kemik ve diş sağlığına, hücre onarımına enerji üretimine, sinir ve kas sisteminin güçlenmesine, böbrek sağlığının korunmasına katkı sağlar. Son olarak içerdiği potasyum sayesinde ise kalp sağlığının korunmasına ve ödemin önlenmesine katkı sağlar.

➔ Cennet hurması kurusu; yüksek lif içermesi ile sindirim sistemi dostudur. Mide ve bağırsak hastalıklarının önlenmesine yardımcı olur. Kabızlığı, gaz ve şişkinlik şikayetlerini, sindirim sistemi enfeksiyonlarını, çeşitli bağırsak sendromlarını önlemeye katkı sağlar.

➔ Cennet hurması kurusu; antioksidan kaynağı olması yönüyle vücudun direncinin artması, hastalıklardan korunması ve temizlenmesi açısından oldukça yararlıdır.

➔ Bir adet cennet hurması kurusu, günlük ortalama A vitamini ihtiyacının yarısından fazlasını karşılayabilmektedir. Cennet hurması kurusu çerdiği A vitamini sayesinde göz sağlığını korumak ve güçlendirmek için önemli bir besindir. İçerdiği A vitamini, zeaksatin ve lutein karotenoid sayesinde görme yeteneğinin gelişmesine katkı sağlarken yaşa bağlı ortaya çıkan katarakt, sarı nokta gibi hastalıkların önlenmesinde de faydalıdır.

➔ Cennet hurması kurusu; diyabet hastalarına ölçülü tüketilmesi koşulu ile önerilen besinlerden biridir. Cennet hurması kurusu; diyabet hastalarında hızlı gelen açlık hissini, yüksek lif seviyesi ile geciktirir ve açlık seviyesini dengeler. Bunun yanında; içerdiği flavonoidler ile diyabeti önlemeye katkı sağlar. Tüm bunlara rağmen cennet hurması kurusunun, içerdiği şeker ve karbonhidrat seviyesi dolayısıyla kontrollü ve ölçülü tüketilmesi gerekir.

➔ Cennet hurması kurusu; hipertansiyonun önlenmesine katkı sağlar. Hipertansiyonu dengelemede yardımcı olur.

➔ Cennet hurması kurusunun yağ oranı oldukça düşük olduğu gibi lif yönünden de oldukça zengindir. Bu yönüyle cennet hurması kurusu ölçülü tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olacaktır.

➔ Cennet hurması kurusu, kanser hastaları tarafından oldukça yoğun ilgi görmektedir. Bunun sebebi; kanserle mücadelede cennet hurması kurusunun önemli faydaları olmasıdır.

➔ Cennet hurması kurusu; hemoroide iyi gelmesinin yanında hemoroid yaralarının hızlı iyileşmesinde ve kanamaların azalmasında yardımcıdır.

➔ Cennet hurması kurusu; A vitamini, lutein, kriptoksantin, beta-karoten ve likopen içerdiğinden oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur. Bu sayede; kırışıklıkları önlemeye, yaşlanmayla birlikte oluşan cilt lekelerinin gecikmesine katkı sağlar.


Hamilelikte Cennet Hurması Kurusu Tüketimi

Cennet hurması kurusu; zengin içeriği ile hamilelikte beslenme rutinine dahil edilmesi gereken besinlerdendir.
Hamilelikte sıklıkla görülen kansızlık, diyabet gibi hastalıklarla mücadelede sağladığı katkı, bebeğin kemik gelişimi için gerekli mineralleri içermesi ile cennet hurması kurusu hamilelikte önemli bir yer edinmektedir.

Bunların yanında yukarıda detaylı olarak aktarılan faydaları da göz önüne alındığında hamilelikte cennet hurması kurusu tüketilmesini tavsiye ederken bu konuda doktorunuza danışmanız gerektiğini de hatırlatmak gerekir.

Cennet Hurması Kurusu Nasıl Muhafaza Edilir?

Cennet hurması kurusu uzun süreli tüketim için buzdolabında saklanmalıdır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.