750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Cezerye

20-02-2023 18:07
Cezerye
Cezerye hem ülkemizde hem de yurt dışında lezzeti ve yararları ile çok talep gören, severek tüketilen bir geleneksel lezzetimizdir.

Arapça’da havuç anlamına gelen “jazra” kelimesinden adını alan cezeryenin ana malzemesi de havuçtur. Kuruyemiş ve baharatlarla tatlandırılan cezerye içine eklenen nar, hurma gibi gıdalarla daha lezzetli bir hal alabilir.

Cezeryenin Faydaları:

➔ Cezerye; içerisine eklenen kuruyemiş ve baharatlarla birlikte kuvvetli bir enerji kaynağı olarak değerlendirilebilir.

➔ Ana malzemesinin havuç olması sebebiyle A vitamini yönünden zengin bir içeriğe sahip olan cezerye; göz sağlığının korunması açısından büyük bir yardımcıdır.

➔ Cezerye; cilt ve saç sağlığına olumlu etkileri ile dikkat çekmektedir. Cildin parlaklığını yükselttiği ve saçların daha güçlü bir yapıya sahip olmasına katkı sağladığı düşünülmektedir.

➔ Lif bakımından zengin olması dikkate alındığında cezeryenin sindirimi kolaylaştıran ve düzenleyen etkisi de bulunduğu söylenebilir.

➔ Hücre yenilenmesine katkısı olduğunu düşünülen cezerye; yaraların çabuk iyileşmesi, kansızlığın azalması, unutkanlık ve alzheimer hastalığını önlemesi gibi etkileriyle de dikkat çekmektedir.

➔ Cezerye; yaşlanma karşıtı etkisi ile de çok yüksek talep görmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.