750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hibiskus Çayı

20-02-2023 16:01
Hibiskus Çayı
Hibiskus çayı; gül hatmi, hatmi, amber çiçeği gibi isimlerle de anılan hibiskus bitkisinin kurutulması ile elde edilen koyu kırmızı bir çaydır.

Tatlı ve mayhoş bir lezzete sahip hibiskus çayı sıcak ya da soğuk olarak içilebilir. Hibiskus çeşitli yerlerde baharat, gıda ve ilaç olarak tüketilir.
Çok fazla hibiskus çeşidi bulunmaktadır. Ancak çay olarak en çok kullanılan hibiskus türü hibiscus sabdariffadır.

Hibiskus çayı ülkemizde daha çok kış çayı olarak tüketilmektedir. Kış mevsiminde pekçok evde rastlanan hibiskus çayı kafein içermemesi sebebiyle fazlaca tercih edilir. Hibiskus çayı demlenirken içerisine zerdeçal, zencefil, adaçayı ve kabuk tarçın da eklenebilir.
Aynı zamanda yaz mevsiminde soğuk meyve içeceklerine de soğutulmuş ya da dondurulmuş hibiskus çayı eklenebilir. Ayrıca hibiskus çayı, gıdalara kırmızı renk vermek için de kullanılabilir.


Hibiskus Çayının Faydaları:

➔ Hibiskus çayı içeriğindeki C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olur. Aynı zamanda grip, soğuk algınlığı gibi hastalıkların iyileşmesine de katkı sağlar.

➔ Hibiskus çayı içeriğindeki antioksidanlar sayesinde vücut direncinin artmasına ve dolayısıyla hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

➔ Hibiskus çayı sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur, bağırsak hareketlerini arttırır. Ayrıca hibiskus çayı gaz sancısı ve hazımsızlık gibi sorunların iyileşmesine de destek olur.

➔ Hibiskus çayı yaşlanma etkilerinin geciktirilmesine katkı sağlar.

➔ Antibakteriyel özelliğe sahip hibiskus çayı, vücudun arınmasını sağlayarak cildin güzelleşmesine yardımcı olur.

➔ Hibiskus çayı kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olduğu gibi kilo vermeye de yardımcı olur.

➔ Kadınların regl sancılarında en büyük yardımcısı olan hibiskus çayı, ağrı, kramp ve hormonal bozuklukların iyileşmesine de katkı sağlar.

➔ Hibiskus çayı kan basıncının düşürülmesine ve kalp sağlığının korunmasına katkı sağlar.

➔ Hibiskus çayı kandaki yağ seviyesinin de düşürülmesine yardımcı olabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.