750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hurma Diyeti Nedir?

30-09-2022 20:43
Hurma Diyeti Nedir?

Kilo verme denilince ilk akla gelen diyetlerden olan hurma diyeti ile nasıl kilo verilebilir, hurma diyeti nedir bu yazımızda bunlardan bahsedeceğiz. Kilo verme yolculuğunda en önemli iki etken elbette diyet ve egzersiz yapmaktır. Hem diyet hem egzersiz konusunda elbette uzman bir diyetisyenden destek almalı ve kesinlikle bilinçsizce hareket etmemelisiniz. İnsan vücudunun zinde kalabilmesi için günde tüketmesi gereken besinleri karşılayacak bir programa uyum sağlamalısınız.

Hurma kilo vermeye nasıl yardımcı olur?

Yüksek Lif İçeriği; Lif içeriği yüksek gıdalar kalın bağırsaktaki emilim sürecini yavaşlatırlar, bu durum daha uzun süre tok hissetmenizi sağlar yani sizi tok tutar. Lifler ayrıca sindirim sürecine yardımcı olurlar. Metabolizmayı hızlandıran yağ asitlerinin üretimine de yardımcı olurlar.

Doymamış yağ asidi içeriği yüksek; Tüm yağlar sağlık için kötü değildir. Hurmalarda bulunan doymamış yağ asitleri, yaralanma, şişme, sağlıksız gıda maddelerinin tüketimi gibi çeşitli nedenlerle oluşan iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

Mükemmel Protein kaynağı; Kilo vermeye çalışırken, hurmada bulunan iyi miktarda protein, ihtiyacınızı karşılamaya yönelik destek olacaktır. Proteinler; kasları inşa etmenize ve onarmanıza yardımcı olabilir.

Tatlı ihtiyacınızı giderir; Diyetlerde en büyük zorluk; şekerli şeyler için duyduğunuz açlığı kontrol etmektir. Hurma, sadece tatlı yeme isteğinizi bastırmakla kalmayacak aynı zamanda sağlıksız gıdaları tüketmenizi de önleyecektir.

Ne kadar hurma tüketmelisiniz?

Hurma ancak ölçülü olarak tükettiğinizde kilo vermenize yardımcı olabilir. Her şeyin fazlası kilo alımına neden olabilir. Tatlı isteğinizi gidermek ve açlığınızı bastırmak için her gün ortalama 4-5 hurma tüketilmesi uzmanlar tarafından önerilmektedir.

Hurmayı nasıl tüketebilirim?

Hurmayı sade olarak tüketmenin yanı sıra birçok farklı şekilde tüketebilirsiniz. Yapacağınız tatlılarda şeker yerine hurma ezmesi kullanabilir, meyve salatalarınıza ekleyebilir, yoğurt ve sütünüze karıştırabilirsiniz. Hurma diyeti yapan pek çok kişi hurmayı ezme haline getirerek kullanmaktadır.

Kaynak:

https://timesofindia.indiatimes.com/life-style/health-fitness/weight-loss/include-dates-in-your-diet-for-weight-loss/articleshow/70011697.cms

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.