750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hurma Fiyatları

30-09-2022 20:35
Hurma Fiyatları

Hurma fiyatları her tarım ürününde olduğu gibi hasat verimliliğine göre değişkenlik göstermektedir. Bununla beraber 400’den fazla tarımı yapılan hurma çeşidi mevcut olup, bu hurmalar yetiştirilme zorluklarına göre ve gördüğü talebe göre farklı fiyatlarla satışa sunulmaktadır.

 

Ülkemiz hurma üretimine uygun bir iklime sahip olmadığı için ithal edilerek satışa sunulmaktadır. Bu sebep ile değişen kur hurma fiyatlarını da etkilemektedir.

Hurma fiyatları KG olarak, 40 liradan başlayıp, 400 liraya kadar çıkabilmektedir.

 

Ülkemizde yaygın olarak bilinen 3 çeşit hurma ana grubu vardır, bunlar “kudüs hurması” “medine hurması” ve “ırak-iran hurmaları” dır. Bunun yanı sıra dünyada popüler olan ancak ülkemizde bu hurmalara nazaran daha az bilinen hurma grubu “Cezayir hurması”dır.

 

Kudüs hurması olarak isimlendirilen, en bilinen hurma cinsi “medjoul” cinsi hurmadır. Bu hurmalar ağırlıklı olarak; Filistin, İsrail, Libya, Amerika gibi ülkelerde yetiştirilmektedir.

 

Medine hurması olarak isimlendirilen, en bilinen hurma cinsi “mebrum” ve “meşruk” cinsi hurmalardır. Medine hurmaları aslında Suudi Arabistan menşeili ürünleri kapsamaktadır. Suudi Arabistan’da tarımı yapılan 200 den fazla hurma çeşidi bulunmaktadır.

 

Irak ve İran hurmaları olarak bilinen hurmalar ise, “iran taze” “iran rabbi” “bağdat hurması” gibi hurmalardır. Bu hurmalar Kudüs ve Medine hurmalarına nazaran daha uygun fiyatlı oluşu ile bilinirler.

 

Cezayir hurmaları (grubundan bilinen hurma;) olarak anılan hurma, “Deglet Nour” cinsi hurmadır. Bu cins Cezayir, Tunus, Libya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir. Bu sebep ile yetiştiği bölgeyi ismi olarak alabilir, Tunus hurması, Libya hurması olarak isimlendirilebilir.

 

Bazı hurma cinslerinde irilik ve gramaj olarak sınıflandırma mevcuttur. (Duble,Large,Jumbo,Özel)

Bu sınıflara göre fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.