750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hurma Nasıl Saklanır?

30-09-2022 20:32
Hurma Nasıl Saklanır?

Hurmanın nasıl saklanması gerektiği pek çok hurma yetiştiricisi tarafından merak edilen konuların başında gelmektedir. Besin değeri oldukça yüksek bir meyve olan hurma; yaş hurma ve kuru hurma olmak üzere ikiye ayrılır. Çeşidine göre saklama koşulları değişebilir. Saklama koşullarının uygun olması halinde hurma 6-12 ay süre ile saklanabilmektedir.

Yaş Hurma Nasıl Saklanır?

Aldığınız yaş hurma dondurulmuş vaziyette ise hurmayı çözülmeden yeniden dolabınızın buzluk kısmına hava almayacak şekilde koymanız gerekir. Eğer aldığınız hurma çözülmüş bir yaş hurma ise hava almayacak şekilde kapatılıp yine buzluğa koymalısınız.

Kuru Hurma Nasıl Saklanır?

Yaş hurmaya göre daha dayanıklı bir yapıya sahip olan kuru hurmayı buzdolabınızın sebze bölümünde rahatlıkla saklayabilirsiniz. Yemeden 4-5 dakika önce dolaptan çıkarmanız yumuşaması için daha iyi olacaktır.

Sert Hurma Nasıl Yumuşatılır?

Aldığınız hurmalar zaman içerisinde dolapta durmaktan ya da hava aldığı için sertleşme gösterebilir. Bu hurmaları yumuşatmak için oda sıcaklığında 20-25 dakika arasında bekletmek gerekecektir. Daha hızlı bir yumuşama için ise hurmanızı mikrodalga fırında 30 saniye ısıtabilirsiniz.

Hurma Yıkanır mı?

Elbette diğer meyveler gibi hurmada yıkanabilir fakat yıkadıktan sonra çok beklemeden tüketilmelidir. Tüketeceğiniz kadar hurmayı yıkamak yerine nemli bir bez ile de silebilirsiniz.

Hurma Bozulur mu?

Hurma nasıl saklanır sorusunun yanında en çok sorulan sorulardan bir tanesi de hurma bozulur mu sorusudur. Uygun koşullar da saklanmadığı takdirde hurma bozulabilir ve kurtlanabilir. Bunun önüne geçmek için hem kuru hurmayı hem de yaş hurmayı uygun koşullarda muhafaza etmek gerekir. Yaş hurmayı buzdolabının derin dondurucu kısmında -16 derecelik bir ısıda muhafaza etmek gerekir. Kuru hurmayı ise buzdolabının sebze kısmında rahatlıkla muhafaza edebilirsiniz.

Ramazan ayının yaklaşması ile sofraların vazgeçilmez besini olan hurmanın nasıl saklanacağına dair bilgileri sizler ile paylaşmış bulunuyoruz. Hurma nasıl saklanır sorusuna en doğru cevabı yazımızda bulabilirsiniz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.