750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hurma Sirkesi Faydaları

21-02-2023 20:21
Hurma Sirkesi Faydaları
Ortadoğu’da sıklıkla tüketilen hurma sirkesi gençlik iksiri olarak anılmaktadır. Çok faydalı olması ile bilinen hurmalarla yapılan sirke türüne hurma sirkesi denir.


Hurma Sirkesinin Faydaları

➔ Hurma sirkesi antiseptik özelliği olduğundan ağız içi yaralara iyi gelmektedir.

➔ Mikropları dezenfekte etmesi ile bilinen hurma sirkesi Avrupa ülkelerinde hastanelerde sıklıkla kullanılır.

➔ Hurma sirkesi bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlar, hücre yenilenmesini arttırır. Bu sebeple hastalıklardan korunmak için birçok kişi tarafından özellikle kış mevsiminde sabahları aç olarak hurma sirkesi tüketilir. Bu şekilde düzenli kullanılan hurma sirkesinin kansızlığa, fiziksel ve zihinsel yorgunluğa da iyi geldiği söylenmektedir.

➔ Düzenli kullanılan hurma sirkesinin kabızlık problemine iyi geldiği ve vücudu iltihaplara karşı koruduğu düşünülmektedir.

➔ Vücut ve regl ağrılarına iyi gelen hurma sirkesi doktor kontrolünde kullanıldığında hamilelerin vajinal kaslarını güçlendirir. Bu sayede doğumu kolaylaştıran hurma sirkesi aynı zamanda hormonal dengeyi sağlar. Ayrıca hem doğum sonrası hem de genel kanamaları azalttığı söylenir.

➔ Hurma sirkesinin öksürük ve balgam sorunlarına iyi geldiği, solunum yollarına olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir.

➔ İştahsızlık sorunu olan çocuklara doktor kontrolünde iştah açıcı olarak hurma sirkesi içirilir.

➔ Hurma sirkesinin su ile karıştırılarak saça uygulanması halinde saçı güçlendirdiğine ve parlaklığı arttırdığına inanılmaktadır. Saç sağlığının yanında cilt sağlığına da oldukça katkısı olan hurma sirkesi birçok yerde hızlı iyileşmesi için kulak pamuğu ile sivilcelere uygulanır. Hassas bir cilde sahip olanların mutlaka bir dermatolog tavsiyesi alması gerekir ama birçok kişi tarafından daha parlak bir görünüme kavuşmak için cilde hurma sirkesi uyguladığı bilinmektedir. Yanık ve yaralarda da yine doktora danışılarak haricen kullanılabilir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.