750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Hurmada Glikoz Kullanımı

30-09-2022 20:22
Hurmada Glikoz Kullanımı

Hurmada glikoz kullanımının hurmaya nasıl etki ettiği en çok merak edilen sorular arasındadır.

Sağlıklı beslenmenin öneminin her geçen gün arttığı günümüz dünyasında en sık karşılaştığımız sorulardan bir tanesi de hurma ve glikoz ilişkisidir.

Günlük hayatta tüketmiş olduğumuz birçok ürünün içinde olduğu gibi bazı hurma çeşitlerinde de glikoz maalesef kullanılmaktadır.

Glikoz; yapısı gereği renksiz ve kokusuzdur. Kullanıldığı üründe tatlılık artışı ve bakteri oluşumunu önleyici bir etkiye sahiptir. Bu nedenlerle glikoz, gıda sektöründe tatlandırıcı olarak ve besinlerin raf ömrünü uzatmak için kullanılmaktadır.

Hurma için glikozun iki uygulama şekli mevcuttur. Bunları; yıkama ve püskürtme olarak tanımlayabiliriz. Özellikle ucuz fiyatlı ve tatlılık değeri düşük olan hurma çeşitlerinde glikoz yoğun olarak kullanılmaktadır.

Bunu anlamanın basit bir yöntemi vardır, glikoz işlemi görmüş olan hurmalar mat renklerini kaybederek çok daha parlaklaşır ve yapışkan bir zar ile kaplanmış şekle dönüşür. Görerek ve dokunarak ayırt etmek çok kolaydır.

Aynı cins olmasına rağmen glikoz işlemi görmemiş ve görmüş olan hurmayı aşağıdaki görselden rahatça anlayabilirsiniz.

Bu işlemin yoğun olarak uygulandığı hurma cinsleri “iran rabbi ve deglet noor” dur. Bu durum; tabi ki de bu cins hurmaların tamamında glikoz işlemi uygulandığı anlamını taşımamaktadır. Ancak Türkiye pazarında satışa sunulan glikozlu hurma cinslerinin diğerlerine oranla bu cinslerde daha çok görüldüğünü söyleyebiliriz.

İran rabbi cinsi adında geçeceği gibi İran sınırları içinde yetiştirilen glikoz işlemi görmeden önce tatlılık seviyesi çok az olan kuru bir hurma cinsidir. Aynı zamanda bilinen en uygun fiyatlı hurma cinslerinden birisi olma özelliğini taşır.

Deglet noor cinsi hurmalar ise; dünyada en çok tüketilen hurma cinslerinden olup, ağırlıklı olarak Cezayir, Tunus, Libya gibi ülkelerde yetiştirilmektedir.

Biz Hurmacı Müşfik olarak, hurmanın doğal bir ürün olduğunu ve herhangi bir işlemden geçmemesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu sebeple satışa sunmuş olduğumuz ürünlerde bu işlemi uygulamıyor ve uygulanmasını doğru bulmuyoruz. Zira hurmanın yüksek faydalarından yararlanmak için tüketilen bir besin olduğunu göz önüne aldığımızda; faydalarını azaltacak hiçbir işlemin mantıklı olmadığını düşünüyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.