Keçiboynuzu Balının Faydaları
25-02-2023
14:22
Keçiboynuzu balı ya da diğer ismiyle harnup balı, en faydalı bal çeşitlerinden biridir. Harnup olarak da bilinen keçiboynuzu, içeriğinde bulunan vitamin ve minareller nedeniyle tüketilmesi çok faydalı bir besindir.
➔ Öksürüğe iyi geldiği düşünülmektedir.
➔ Kemik sağlığına katkı sağlar, kemik erimesinin iyileşmesinde yardımcı olur.
➔ Grip ve soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelebilir.
➔ Kansızlığın önlenmesine katkı sağlar.
➔ Balgam söktürücü özelliği vardır.
➔ Nefes darlığı sorunu yaşayanlara düzenli tüketimi tavsiye edilir.
➔ Göz sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır.
➔ Solunum yetersizliği, alerjik astım gibi sorunlara iyi geldiği söylenir.
➔ Kalp sağlığına iyi gelir, çarpıntı sorununun giderilmesine katkı sağlar.
➔ Radyasyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur.
➔ Ağız ve diş sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır.
➔ İştah açıcı özelliği vardır.
➔ Bademcik iltihaplarının giderilmesine katkı sağlar.
➔ Baş ağrısı ve karın ağrısını iyileştirici etkisi olduğu söylenir.
Keçiboynuzu Balı Tüketimi
Keçiboynuzu balının günde ortalama 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak diğer bal çeşitlerine nazaran daha yoğun bir bal olduğu için genellikle bu miktarlarda tüketilen keçiboynuzu balı süte karıştırılarak tüketilir. Özel duruma sahip kişilerin doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir
Keçiboynuzu Balı Nasıl Muhafaza Edilir?
Keçiboynuzu balı ışık almayan yerlerde muhafaza edilmelidir. Sıcaklık olarak ne soğuk ne sıcak yerlerde keçiboynuzu balını muhafaza etmek tavsiye edilmez. Buzdolabında saklanan balın kristalleşme ihtimali yüksek olduğundan buzdolabında saklanması önerilmez.
➔ Öksürüğe iyi geldiği düşünülmektedir.
➔ Kemik sağlığına katkı sağlar, kemik erimesinin iyileşmesinde yardımcı olur.
➔ Grip ve soğuk algınlığı hastalıklarına iyi gelebilir.
➔ Kansızlığın önlenmesine katkı sağlar.
➔ Balgam söktürücü özelliği vardır.
➔ Nefes darlığı sorunu yaşayanlara düzenli tüketimi tavsiye edilir.
➔ Göz sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır.
➔ Solunum yetersizliği, alerjik astım gibi sorunlara iyi geldiği söylenir.
➔ Kalp sağlığına iyi gelir, çarpıntı sorununun giderilmesine katkı sağlar.
➔ Radyasyonun vücuttan atılmasına yardımcı olur.
➔ Ağız ve diş sağlığına olumlu etkileri bulunmaktadır.
➔ İştah açıcı özelliği vardır.
➔ Bademcik iltihaplarının giderilmesine katkı sağlar.
➔ Baş ağrısı ve karın ağrısını iyileştirici etkisi olduğu söylenir.
Keçiboynuzu Balı Tüketimi
Keçiboynuzu balının günde ortalama 1 tatlı kaşığı kadar tüketilmesi tavsiye edilir. Ancak diğer bal çeşitlerine nazaran daha yoğun bir bal olduğu için genellikle bu miktarlarda tüketilen keçiboynuzu balı süte karıştırılarak tüketilir. Özel duruma sahip kişilerin doktoruna danışarak tüketmesi tavsiye edilir
Keçiboynuzu Balı Nasıl Muhafaza Edilir?
Keçiboynuzu balı ışık almayan yerlerde muhafaza edilmelidir. Sıcaklık olarak ne soğuk ne sıcak yerlerde keçiboynuzu balını muhafaza etmek tavsiye edilmez. Buzdolabında saklanan balın kristalleşme ihtimali yüksek olduğundan buzdolabında saklanması önerilmez.