750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Komar Balı

21-02-2023 20:50
Komar Balı
Komar balı ya da diğer ismiyle “Orman Gülü” en değerli bal çeşitlerinden biridir.

Doğu karadeniz bölgesinde 1000-2000 metre yükseklikte yetişen kokulu orman gülü ya da diğer ismiyle komar çiçeğinden elde edilir.
Komar balı, diğer bal türlerinden mikroskopik incelemede içeriğinde Rhododenron poleni bulunması ile ayırt edilir. Coucosicum isimki komar çiçeği türü ülkemizde yalnızcaa Rize’de yetişmektedir.

Komar balı belirli alanda üretilmesi ve çok talep görmesine rağmen az bulunması sebebiyle diğer birçok bal türüne nazaran daha pahalı bir bal türü olduğunu söyleyebiliriz.


Komar Balının Faydaları

➔ Komar balının mide ve bağırsak sağlığına olumlu etkileri olduğu düşünülmektedir. Sindirimi hızlandırması, bulantı ve mide yanması sorunlarını yatıştırması sebebi ile sıklıkla komar balı tüketilir.

➔ Doğal bir antibiyotik olan komar balı toksinlerin vücuttan atılmasına katkı sağlamaktadır.

➔ Komar balının düzenli ve ölçülü tüketilmesi halinde tansiyonu dengelediği söylenmektedir. Ancak anlık tüketimde daha çok yüksek tansiyonu düşürdüğüne inanılır.

➔ Yüksek enerji deposu olan komar balı yorgunluk hissini azaltarak daha dinç olmayı sağlayabilir.

Komar Balı Tüketimi Komar balı çok etkili bir bal olduğu için her gün 1 çay kaşığı, en fazla 1 tatlı kaşığı tüketilmelidir.

Komar balının fazla tüketilmesi bazı sorunlara yol açabilir.
Bu yüzden tüketim sınırına dikkat etmek gerekir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.