750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Kuru İncirin Faydaları

21-02-2023 19:19
Kuru İncirin Faydaları
Dutgiller familyasına ait bir meyve olan incir dünya genelinde yaygın olarak tüketilir. İncirin çeşitli yöntemlerle kurutulması ile elde edilen kuru incir ise meyvenin her mevsimde tüketilmesine olanak sağlar. Tatlı krizlerini gidermek için hurma gibi kuru incir de sağlıklı bir alternatif olduğundan sıklıkla tercih edilir.

Kuru incir ölçülü tüketildiğinde zengin içeriği sayesinde çok fazla fayda sağlar.

➔ Kuru incirin içerdiği kalsiyum sayesinde kemik ve diş sağlığına iyi geldiği düşünülmektedir. Bu sebeple romatizma, kemik erimesi gibi kemik hastalıkları olanlara düzenli tüketimi tavsiye edilebilir.

➔ Lif oranı yüksek olan kuru incirin diyet listelerinde sıklıkla yer aldığı görülmektedir. Lif oranı sayesinde uzun süreli tokluk hissi sağlarken yeme isteğini azaltmaya ve kilo vermeye yardımcı olur. Aynı zamanda kabızlığa da iyi geldiği düşünülmektedir.

➔ Kuru incirin antioksidan içeriği ile cilt ve saç sağlığına iyi gelmektedir. Cildi beslediği, cilt parlaklığını arttırdığı, saçları güçlendirdiği düşünülmektedir. Ayrıca antioksidan içeriği ile beyindeki oksidatif hasarı azalttığına yönelik görüşler de bulunmaktadır.

➔ Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı olabilir.

➔ Kuru incirin kalp ve damar sağlığına iyi geldiği, tansiyon ve kan basıncını düzenlemeye yardımcı olduğu düşünülmektedir.

Kuru İncir Nasıl Muhafaza Edilir?

Serin ve kuru bir ortamda saklanması tavsiye edilen kuru incir, buzdolabında saklanması halinde 1 yıl içinde tüketilmelidir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.