750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Kuru yemiş Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

30-09-2022 20:07
Kuru yemiş Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kuru yemiş tüketmenin; düzenli ve günlük beslenme alışkanlığının bir parçası haline getirilmesiyle sağlığımıza olumlu etkide bulunacağı ve bazı hastalıkları önlenmesinde katkı sağlayacağı bir gerçektir. Buna ek olarak; kuru meyveler aynı zamanda lif ve potasyum gibi temel besinleri içerisinde barındırır. Kuru yemiş tüketmek sağlık açısından içerdiği antioksidanların yanı sıra vücut için gerekli çok çeşitli fitokimyasalları da sağlar. Hem kuruyemişler hem de kuru meyveler atıştırmalık olarak, tahılların üzerinde, yoğurt, salata ve makarnaların içerisinde tüketilebilir ve sağlıklı beslenme alışkanlığı edinmemize katkı sağlar.

1)      Kuru yemiş tüketmek kalp sağlığı için önemlidir.

Yapılan bilimsel araştırmalarda kuruyemişlerin kalp sağlığı üzerindeki etkisi incelendi. Araştırma sonuçlarına göre; kuru meyve ve kabuklu yemiş tüketimi sıklığı arttıkça kardiyovasküler hastalık (CVD), tip 2 diyabet ve yüksek kilo problemlerinin azaldığı gözlemlendi. Kuru üzüm sistolik kan basıncını düşürme de önemli bir rol oynar. Kolesterolü kontrol eder ve vücuttaki inflamatuar belirteçleri azaltırlar. Badem ise kolesterol seviyelerinde ani yükselmeleri önleyen ve optimum seviyede tutmaya yarayan E vitamini ve tekli doymamış yağ asitleri içerir.

2)      Kuru yemiş tüketmek bağışıklığı güçlendirir.

Temel besinlerle dolu kuru meyve ve kuru yemişlerin sağlığa olan faydaları göz ardı edilemez. Kuru meyveler potasyum, demir, folat, kalsiyum ve magnezyum açısından zengin oldukları için besin emilimini artırır. Antioksidanlar bağışıklığınızı güçlendirerek sizi sağlıklı kılar ve hastalıklardan uzak tutar.

3)      Kuru yemiş tüketmek kanserle mücadelede en büyük yardımcıdır.

Badem ve kaju fıstığının meme kanserini azalttığı bilinmektedir. Kayısı ve elmada bulunan bitkisel besinler antioksidan görevi görür ve kansere neden olan hücrelerin büyümesini engeller. Antep fıstığı gibi kuru yemişler özellikle akciğerlerde ve prostatta tümörlerin büyümesini engeller. Brezilya fıstığı ve ceviz de vücuttaki kanser hücreleriyle savaşır.

4)      Kuru yemiş ve kuru meyveler diyetlerin olmazsa olmazıdır. Fit kalmaya yardımcı olur.

Diyetlerine kuru yemiş ve kuru meyveleri dahil eden kişiler; kilo verme konusunda kuru yemiş ve kuru meyvelerin ne kadar işe yarar gıdalar olduğunu iyi bilirler. Kuru yemişler ölçülü tüketildiğinde kilo vermenize ve formda kalmanıza yardımcı olurlar. Günlük olarak kuru yemiş tüketen insanların sağlıklı bir metabolizma için gerekli besinleri alırken daha az yağ ve şekere maruz kaldığı bilinmektedir.

5)      Kuru yemiş ve kuru meyveler bağırsak sağlığı için önemlidir.

İncir gibi kuru meyveler bağırsak sağlığı açısından çok önemli olan lif yönünden zengin olduğu için birçok faydaya sahiptir. Lif, vücudun atıkları sorunsuz bir şekilde atmasına yardımcı olur. Diğer lifli kuru meyveler arasında kuru erik ve kuru kayısı bulunur. Antep fıstığı ve hurma ise bağırsaklarınızı daha esnek hale getirir ve bu nedenle kabızlığı giderir.

Çözünür lifler bir probiyotik görevi görür ve gerekli iyi bakterileri korur. Badem ve cevizlerin müshil özellikleri, bağırsak sağlığının korunmasına yardımcı olur.

6)      Kuru yemiş ve kuru meyveler cilt sağlığı ve güzelliği için önemlidir.

Yüz maskelerindeki kuru meyveler harikalar yaratabiliyorsa, onları beslenmenize dâhil etmek mantıklı olmaz mı? Parlak ve ışıltılı bir cilt, kuru yemişlerin cildinize sunduğu faydalardan bazılarıdır. Badem ve antep fıstığı ölü cilt hücrelerinin atılmasına yardımcı olurken ceviz ise cilt kuruluğunu önler.

7)      Kuru yemiş ve kuru meyveler kansızlığa karşı savaşır.

Kuru üzüm ve kuru erik demir açısından zengindir ve kansızlığın önlenmesi için çok önemlidir. Kuru yemişlerin içerdiği B vitamini, fosfor ve bakır gibi mineraller vücuttaki kan hücrelerinin ve hemoglobinin yenilenmesini artırır. Demir eksikliği, kansızlık gibi şikâyetlere karşı oldukça etkilidirler. Badem, incir, antep fıstığı ve kaju fıstığı da enerji verir ve dayanıklılık sağlar.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.