750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Medine Hurmaları

11-03-2023 19:37
Medine Hurmaları
Medine baklavası olarak anılan hurmanın 50 çeşidi yalnızca Medine’de yetişir. En yaygın Medine hurmaları olarak; acve hurması, sukkari hurma, şelebi hurması, medjoul medine hurması, rabia hurma, mebrum hurma, amber hurma, sufri hurma, sugai hurma, meşruk hurması, alfera hurması, hudri hurma, safavi hurma, berni eis hurması, dıheyni hurması, lubana hurma, sugai lem hurma, medain salih amber hurması, şahra hurması, mafattal hurma olarak sayılabilir.

Acve Hurması : Medine’nin Avali bölgesinde yetişen bu hurma “Peygamber Hurması” olarak bilinir. En lezzetli, kaliteli hurma çeşitlerinden biridir. Çok talep edilen ama az bulunan bu hurma pahalı hurmalar arasındadır. Ayrıca en faydalı hurma çeşitlerinden biridir. Bu hurma ile ilgili birçok hadis ve rivayet bulunmaktadır. Diğer hurma çeşitlerine göre daha yuvarlak ve siyah bir hurmadır.

Sukkari Hurması : Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetişen bu hurma tam olgunlaşmadan hasat edilir. Yaş ve taze hurmalardan olan sukkari yumuşak ve leziz bir hurma çeşididir. En çok tercih edilen hurmalardan biri olan sukkari kahve yanında severek tüketilir.

Şelebi Hurması : Çelebi hurması olarak da bilinen şelebi hurması Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetiştirilir. Sert bir hurma olan şelebi lif oranı daha yüksek olan bir hurma türüdür.

Medjoul Medine Hurması : Medjoul hurmanın Medine’de yetişen çeşidi olan bu hurma sarımsı rengi ile diğer medjoul hurmalarından kolaylıkla ayırt edilebilir. İnce çekirdekli, ince kabuklu, yumuşak bir hurmadır.

Rabia Hurması : Medine’de yetişen bir diğer hurma çeşidi olan rabia hurması en çok bulunan hurmalardandır. Medineliler evlerinin bahçelerinde genellikle bu hurma çeşidini yetiştirirler.

Mebrum Hurması : Medine’nin Al-Ula bölgesinde yetişen mebrum hurması ince kabuklu sert bir hurmadır. Ülkemizde Medine hurması olarak bilinen hurma çeşidi mebrum hurması olup değerli hurma çeşitlerinden biridir.

Amber Hurması : Medine’nin Al-Ula bölgesinde yetişen bu hurma türü az yetişen değerli bir hurmadır. Kendine has bir aroması olan az tatlı, en yüksek lif oranına sahip hurma çeşididir. Diyabet hastaları ve sporcular en çok bur hurma çeşidini tercih eder.

Sufri Hurması : Medine’nin Vadi Akiq bölgesinde yetişen bu hurma sarımsı farklı bir renge sahip olduğundan diğer hurma çeşitlerinden kolaylıkla ayırt edilebilen sert bir hurmadır.
 
Sugai Hurması : Medine’nin Al-Qaasim bölgesinde yetişen bu hurma en düşük şeker oranına sahip sert bir hurmadır. Diyabet hastalarının sıklıkla tercih ettiği, sağlıklı ve sevilen bir hurma türüdür Ülkemizde sugi ve sugay olarak anılır.

Meşruk Hurması : Medine’nin Al-Ula bölgesinde yetişen bu hurma çeşidi kabuklu, sert bir hurmadır. Yetiştiği bölgenin en değerli hurmasıdır.

Alfera Hurması : İsminden anlaşıldığı üzere Medine’nin Alfera bölgesinde yetişen bu hurma çeşidi ufak taneli ve kabuklu bir hurma cinsidir. Diğer hurma çeşitlerine göre az şekerli olan bu hurmanın kendine özgü bir aroması vardır.

Hudri Hurması : Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetişen bu hurma en tatlı hurmalardan biridir. Hurma pekmezi üretiminde hudri hurması kullanılır.

Safavi Hurma : “Siyah Medine” olarak bilinen bu hurma Medine’nin her bölgesinde yetişir. Çok sert olmayan bu hurmanın şeker oranı da oldukça dengelidir.

Dıheyni Hurması : Medine’nin Al-Ula bölgesinde yetişen ve bu bölgede günlük tüketim için en çok tercih edilen hurma türüdür.

Lubana Hurması : Medine’nin Al-Hıfeyra bölgesinde yetişen çok tatlı ve çok sert bir hurma çeşididir. Sakız hurması olarak anılan bu hurma türü ağzınızda kırılarak parçalanır ve sakızımsı kıvamı ile uzun çiğneme ile kaybolur. Karamelimsi bir tadı vardır. Aynı zamanda ezilerek süte karıştırılıp doğal tatlandırıcı etkisinden faydalanılır.

Sugai Lem Hurması : Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetişen bu hurma sugai hurmasının hasadı yapılmadan önce el ile toplanan ufak taneli hurma çeşididir. Nispeten ham olan bu hurma türünün şeker oranı çok azdır.

Medain Salih Amber Hurması : Medine’nin Medain Salih bölgesinde yetişen az şekerli, kendine özgü aroması olan hurma türüdür.

Şahra Hurması : Siyah rengi ve ufak taneli olması en belirgin özelliği olan bu yumuşak hurma bölge halkı tarafından kan yapıcı özelliği olduğuna inanılarak tüketilir.

Mafattal Hurması : Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetişen bu hurma “mufattal hurması” olarak da anılır. Sukkari hurmasının orta olgunlaşmış ve daha az şekerli halidir. 
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.