750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Menengiç Kahvesi

20-02-2023 15:50
Menengiç Kahvesi
Kahve tutkunlarının favorilerinden biri olan menengiç kahvesi, menengiç ağaçlarından üretilmektedir.

Ülkemizde Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgelerinde doğal olarak kırsal kesimlerde yetişen menengiç yörelere göre çitlembik, bıttım, çedene gibi isimlerle anılsa da kahve olarak yalnızca menengiç kahvesi olarak anılır.

Menengiç ağacının meyvelerinin kurutulup kavrulması sonucu elde edilen menengiç kahvesi ülkemizde Adıyaman, Mardin, Diyarbakır ve Batman gibi şehirlerde sıklıkla üretilir ve ihraç edilir. Ancak asıl olarak menengiç kahvesi Gaziantep ilinin geleneksel içeceği olarak bilinmektedir.

Lezzetinin yanında birçok sağlık sorununa iyi gelmesi ile de tercih edilen menengiç kahvesi oldukça faydalı bir içecektir.

Menengiç Kahvesinin Faydaları

➔ Menengiç kahvesinin içerdiği yüksek oranda doymamış yağ asidi sayesinde kalp ve damar sağlığına iyi geldiği, kalp krizi ve felç riskini azalttığı ile bilinmektedir. Bu sayede kolesterole de iyi geldiği söylenilmektedir.

➔ Menengiç kahvesi en çok solunum sistemine olan faydaları ile bilinmektedir. Zira nefes darlığı, öksürük, göğüs ağrısı, balgam gibi sorunlara iyi gelmesi ve solunum yollarına olan olumlu etkisi ile çokça tercih edilmektedir.

➔ Birçok sanatçının ses tellerine iyi geldiği için düzenli olarak menengiç kahvesi tükettiği bilinmektedir.

➔ Mide ağrılarının iyileşmesinde oldukça etkili olduğu düşünülen menengiç kahvesi sindirim sistemine de iyi gelmektedir.

➔ Menengiç kahvesi afrodizyak etkili bir içecektir.

➔ A, B6, C ve E vitaminleri yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahip olan menengiç kahvesi, hücre yenilenmesine ve hücrelerin faaliyetlerini düzenli yürütmesine katkı sağlar. Kırışıklıkları önlemesi, yaşlanma karşıtı olması, hormonal denge için olumlu etkileri, antioksidan etkisine sahip olması ve göz sağlığına katkıları olmasıyla bilinen menengiç kahvesinin bu faydalarının düzenli tüketimde etki edeceği söylenmektedir.

➔ Böbrek sağlığına da iyi gelen menengiç kahvesi özellikle böbrek kumu problemine iyi gelmesi ile anılmaktadır.


Menengiç Kahvesi Hazırlanışı

Bir fincan menengiç kahvesi için 1 tatlı kaşığı dibek kahvesi cezvede 1 fincan su ya da süt ile karıştırılıp kısık ateşte ocağa alınır.
Arzuya göre kahve karışımına şeker de ekleyerek ara ara karıştırarak pişirilir.
Kaynamak üzereyken menengiç kahvesi ocaktan alınıp bir kısmı fincana dökülür.
Kalan kahve kaynayıncaya dek pişirilir ve kaynadıktan sonra fincana eklenir.

Afiyet olsun!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.