750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Pestilin Faydalar

26-02-2023 19:34
Pestilin Faydalar
➔ Pestil gece körlüğünün ilerlemesini geciktirebilir, göz sağlığına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Akne oluşumu önler. Kemik sağlığına katkı sağlar. Üreme sağlığına ve gebelikte bebeğin gelişimine olumlu etkileri bulunmaktadır


➔ Bazı çalışmalar ile pestilin kanser riskini azalttığı yönünde sonuçlar elde edilmiştir

➔ Pestil yüksek oranda B vitamini içermektedir. Bu özelliğiyle pestilin; tırnak, saç ve cilt sağlığına olumlu etkileri bulunur. Kırmızı kan hücresi oluşumuna katkı sağlar. Mide, bağırsak, kalp ve damar hastalıklarının önlenmesine ve iyileşmesine yardımcı olur. Yağların sindirimini kolaylaştırır

➔ Kansızlık sorunu olanlara düzenli pestil tüketimi önerilir

➔ Pestil iyi bir enerji deposudur. Bu sayede halsizlik ve yorgunluk sorunlarının giderilmesine katkı sağlar.Vücut ısısının korunmasına destek olarak soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklardan korunmaya yardımcı olur.

➔ Çeşitli vitaminler içermesi ile vücudun vitamin ihtiyacının çoğunu karşılar, vücuttaki su dengesinin korunmasına destek olur.

➔ Pestil hormonal dengenin sağlanmasına yardımcı olur.

➔ Pestil içerdiği çinko sayesinde cinsel isteği arttırabilir, iktidarsızlığı gidermeye katkı sağlayabilir.




Pestil Yapımı



Pestil genel olarak dut, üzüm ve vişne gibi şeker oranı yüksek meyvelerden yapılır. Bu meyveler temizlendikten sonra süt, pekmez, un ya da nişasta ile karıştırılır. Hazırlanan karışım ince bir tabaka halinde kurutularak pestil üretilir. Pestilin kalitesini kullanılan meyvenin taze ve doğal olması belirler. Ayrıca iyi bir pestil için meyvelerin posasını çıkarılma aşaması da önemlidir. Meyvelerin posası çıkarıldıktan sonra üzerine ağırlık yerleştirilerek ince bir tabaka elde edilir. Ağırlık sayesinde meyvenin suyu süzülür ve meyvenin özü kalır. Pestil yapmak için elde edilen karışım kururken sertleşir ve kıvam alır. Pestilin kuruması kullanılan meyvenin şeker ve su oranına bağlı olarak ortalama 8-10 gün sürer.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.