750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Peygamberimizin Hurma Tarifi (Etyabin)

11-03-2023 19:18
Peygamberimizin Hurma Tarifi (Etyabin)
Ramazan ayının gelmesi ile birlikte sofralarda daha sık yer verilen hurma oldukça faydalı bir meyvedir. Birçok hadis ve ayette bahsi geçen hurmanın süt ile birlikte hazırlanan haline etyabin denilmektedir. Peygamberimizin hurmayı çoğunlukla etyabin olarak sütlü haliyle tükettiği bilinmektedir. Bir rivayette Hz. Aişe’nin; “Peygamberimiz südtile hurmaya etyabin derlerdi.” dediği aktarılmaktadır. Sütlü hurma olarak da anılan etyabin; sade hurmanın faydaları ile sütün faydalarının bir araya geldiği sağlıklı ve besleyici bir gıdadır. Yüksek bir enerji deposu olan etyabin, halsizlik ve yorgunluk sorunlarının giderilmesine yardımcı olur. Hem hurma hem süt protein açısından zengin olduğu için etyabinin kemik ve kas sağlığının korunması açısından faydalı bir besin olduğu bilinmektedir. Yüksek oranda demir içeren hurma, süt ile birlikte etyabin olarak tüketildiğinde daha dengeli ve faydalı denilmektedir. Lif
açısından zengin olan süt ve hurma bir araya geldiğinde sindirim sisteminin düzenlenmesine katkı sağlar. Kalp ve damar sağlığı açısından sıklıkla tüketilen sütlü hurma, cilt sağlığına olan faydaları ile de ön plana çıkmaktadır. Etyabin parlak bir cilde kavuşmanın yanında akne, kırışıklık ve başka bazı cilt sorunlarının önlemekte yardımcı olur.

Etyabin Nasıl Hazırlanır?
3 adet hurma sıcak suda yumuşayana kadar bekletilir. Yumuşayan hurmalar çatalla ezilerek arzu edilen miktarda sütle karıştırılır. Afiyet olsun!
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.