750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Sukkari Hurması

11-03-2023 19:39
Sukkari Hurması
Yaş ve taze olarak tüketilen hurma çeşitleri arasında en çok tercih edilen hurma sukkari hurmasıdır. Sukkari hurması sarı renkli, büyük ve çok tatlı bir hurma türüdür. Ham haliyle toplanan sukkari hurması buna rağmen yumuşak bir hurma türüdür. Sukkari hurmasının en sevilen hurma çeşitlerinden olduğu söylenebilir.

Medine’nin Al-Qasim bölgesinde yetişen bu hurma tam olgunlaşmadan ham olarak hasat edilir. Bu hurma çeşidi taze ve yaş olarak tüketildiği için soğutucu araçlar yardımı ile ithal edilir ve genellikle derin dondurucuda muhafaza edilir.
 
Tam bir enerji deposu olan sukkari hurması yorgunluk ve halsizliğin giderilmesine katkı sağlar. Emzirme döneminde hem sütü arttırdığına hem de enerji verdiğine inanıldığı için sıklıkla tüketilir. Bunun yanında sporcular da bu hurmayı sağlıklı bir tatlı olarak sık sık tüketirler. Ancak belirtmek gerekir ki sukkari kahvesi yetiştiği bölgede en çok kahve yanında tüketilir.
 
Sukkari hurmasının tansiyon, diyabet, bağırsak, karaciğer rahatsızlıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Hem sinir sisteminin hem sindirim sisteminin düzenlenmesine yardımcı olması ile bilinen sukkari hurmasının en belirgin özelliği ise hafızayı güçlendirici etkisidir.
 
Sukkari hurması özellikle hamilelik, doğum ve doğum sonrası dönemlerde tercih edilen bir hurma türüdür. Bunun sebebi; sukkari hurmasının doğum sancılarını azaltması, kanamaların azalmasına yardımcı olması, rahim kaslarını güçlendirmesi, anne sütünü artırması ile bilinmesidir. Ayrıca sukkari hurmasının cilt sağlığına ve güzelliğine de faydalı olduğu
düşünülmektedir.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.