750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Yaş Taze Hurmalar

11-03-2023 19:33
Yaş Taze Hurmalar
Kuru hurmaların yanında özellikle Ramazan ayında yaş ve taze hurmalar daha çok tüketilmektedir. Yaş ve taze hurma çeşitlerinin zengin içeriği ile birçok faydası bulunmaktadır.

Yaş Taze Hurma Çeşitleri Nelerdir?
Berhi, hulva, mazafati, ruthana ve sukkari yaş hurmalardandır. Özellikle sukkari hurması çok sevilen ve yüksek kaliteli bir hurma çeşididir. Yaş hurmaların tümü gibi kahve yanında sukkari hurması çok sık tercih edilir. Ham haliyle toplanan sukkari hurması buna rağmen yumuşak bir hurma türüdür. Sukkari hurmasının en çok tercih edilen ve en sevilen hurma çeşidi olduğu söylenmektedir.

Yaş Taze Hurmaların Faydaları Nelerdir?
Yaş hurmaların özellikle cilt sağlığı ve güzelliği için çok faydalı olduğu
düşünülmektedir. Enerji deposu olması ile doğum sonrasında kadınlar tarafından fazlaca tercih edilen yaş hurmalar yorgunluk ve halsizlikle baş etmeye de yardımcı olur. Aynı zamanda yaş ve taze hurmaların cinsel yaşama olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Kadınlarda rahim kaslarının güçlenmesine katkı sağlayan yaş hurmalar doğum ve sonrasındaki kanamaların artmasını önlemeye, doğum sancılarının azalmasına destek olabilir. Emzirme döneminde de süt arttırmak için tercih edilen besinlerin başında hurma gelir. Yaş hurmaların aç karnına düzenli olarak tüketilmesi bağırsak parazitlerinden kurtulmaya yardımcı olabilir. Ayrıca etyabin denilen sütlü hurmanın sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olduğu söylenmektedir. Yaş hurmalar, yüksek tansiyon hastalarının zor anlarında en büyük yardımcısıdır. Aynı zamanda sinir sistemini düzenlemeye yardımcı olan yaş hurmalar hafızanın güçlenmesine de katkı sağlamaktadır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.