750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Tüm Bloglar

Bitki Çayları ve Faydaları

Doğanın sunmuş olduğu mucizeler olan bitkiler, insanlığın varoluşundan bu yana tedavi amacı ile kullanılmıştır. Geleneksel tıp yöntemi olarak da nitelendirilen bu bilgi birikimi, günümüzde de bir çok amaçla kullanılmaktadır. En yaygın ve bilinen bitki çaylarının faydalarını sizler için derledik.

Devamı
30/09/2022 19:24

Lokumun Tarihçesi

Türk lokumu Osmanlı mutfağında önemli yer edinmiş asırlardır tüketilen ve hiçbir zaman unutulmayan lezzetli bir tatlıdır. Kesin bir bilgi olmasa da lokumun kökeninin; M.Ö. 226-652 yılları arasında var olan Sasanilerin tükettiği abhisa isimli tatlıya dayandığı kabul ediliyor. Lokum önceleri “boğazı rahatlatan” olarak anılırken zamanla “rahat lokum” ismini almışsa da modern Türkçe ile “lokum” halini almıştır.

Devamı
30/09/2022 19:20

Kayısı Reçeli

Kayısı reçeli eşsiz tadı ile sofralarımızda asırlardır yer alan vazgeçilmez bir reçel türüdür. Kayısı reçelinin lezzetinin yanı sıra sağlığa olan faydaları da sofralarımızın olmazsa olmazlarından olmasını sağlamıştır. Osmanlı mutfağında önemli yer edinmiş olan kayısı reçeli, o dönemde saray şifacılarının ilaç olarak üretmesi ile tüketilmiştir.

Devamı
30/09/2022 19:16

Çam Balının Faydaları

Çam balı mucizevi birçok faydaya sahiptir. Çam balının en göze çarpan faydası bağışıklığı güçlendirmeye ve vücut direncini yükseltmeye sağladığı katkıdır. Çam balı her sofrada bulunması gereken hastalık, enfeksiyon ve genel halsizliğe alınabilecek en doğal önlemlerden biridir. Çam balının uluslararası üretim sırasında ülkemiz 1. sırada yer almaktadır.

Devamı
30/09/2022 19:15
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.