750 TL ve Üzeri Alışverişlerde Ücretsiz Kargo!

Tüm Bloglar

Komar Balı

Komar balı ya da diğer ismiyle “Orman Gülü” en değerli bal çeşitlerinden biridir. Doğu karadeniz bölgesinde 1000-2000 metre yükseklikte yetişen kokulu orman gülü ya da diğer ismiyle komar çiçeğinden elde edilir.

Devamı
21/02/2023 20:50

Hurma Sirkesi Faydaları

Ortadoğu’da sıklıkla tüketilen hurma sirkesi gençlik iksiri olarak anılmaktadır. Çok faydalı olması ile bilinen hurmalarla yapılan sirke türüne hurma sirkesi denir.

Devamı
21/02/2023 20:21

Kuru İncirin Faydaları

Dutgiller familyasına ait bir meyve olan incir dünya genelinde yaygın olarak tüketilir. İncirin çeşitli yöntemlerle kurutulması ile elde edilen kuru incir ise meyvenin her mevsimde tüketilmesine olanak sağlar. Tatlı krizlerini gidermek için hurma gibi kuru incir de sağlıklı bir alternatif olduğundan sıklıkla tercih edilir. Kuru incir ölçülü tüketildiğinde zengin içeriği sayesinde çok fazla fayda sağlar.

Devamı
21/02/2023 19:19

Türk Kahvesinin Tarihi

Türk kahvesinin kesin olmamakla birlikte Habeşistan’da ortaya çıktığı düşünülmektedir. Habeşistan’dan Yemen’e ulaşan Türk kahvesi kısa zamanda tüm Ortadoğu’ya yayılmıştır.

Devamı
21/02/2023 16:44

Hurma Şekeri

Hurma meyvesinden çok çeşitli tatlı ve atıştırmalıklar yapılmaktadır. Bunlardan biri de hurma şekeridir. Hurma şekeri Mevlana ziyaretlerinden getirilen en lezzetli hediyedir.

Devamı
21/02/2023 02:39

Kakao Ağacı

Kakao en sık kullanım alanı çikolata yapımı olan tropikal bir besindir.

Devamı
21/02/2023 02:36

Cennet Hurması Kurusu

Cennet hurması, ülkemizde “Trabzon Hurması” ismiyle de çokça bilinen “Japon Hurması”, “Akdeniz Hurması” gibi isimlerle de anılan son yıllarda çokça tüketilen bir kış meyvesidir.

Devamı
20/02/2023 22:58

Hurma Kurabiyesi

Son yıllarda ülkemizde özellikle ara öğün olarak sıklıkla diyet listelerine eklenen hurma kurabiyesi Ortadoğu'da çok meşhur bir tatlıdır.

Devamı
20/02/2023 20:17

Cezerye

Cezerye hem ülkemizde hem de yurt dışında lezzeti ve yararları ile çok talep gören, severek tüketilen bir geleneksel lezzetimizdir. Arapça’da havuç anlamına gelen “jazra” kelimesinden adını alan cezeryenin ana malzemesi de havuçtur.

Devamı
20/02/2023 18:07

Ayva Reçeli

Ayva reçeli; kış aylarında doyamadığımız ayvanın dört mevsim sofralarımıza lezzet katmasını sağlar. Ayva reçelinin, 7’den 70’e herkese sunabileceği faydalar bulunmaktadır.

Devamı
20/02/2023 17:59

Kabak Çekirdeğinin Faydaları

Kabak çekirdeği, hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Kabak çekirdeği karotenoidler ve E vitamini gibi içeriğindekiler ile antioksidan bakımından oldukça zengindir.

Devamı
20/02/2023 17:23

Tahin Kreması

Tahin kreması, tahinin hurma suyu eklenerek krema haline getirilmesi ile üretilmiştir. Doğal ve sağlıklı tahin kremasının birçok faydası bulunmaktadır.

Devamı
20/02/2023 17:20

Hibiskus Çayı

Hibiskus çayı; gül hatmi, hatmi, amber çiçeği gibi isimlerle de anılan hibiskus bitkisinin kurutulması ile elde edilen koyu kırmızı bir çaydır.

Devamı
20/02/2023 16:01

Menengiç Kahvesi

Kahve tutkunlarının favorilerinden biri olan menengiç kahvesi, menengiç ağaçlarından üretilmektedir.

Devamı
20/02/2023 15:50

Dibek Kahvesinin Faydaları

Dibek kahvesi, çok seveni olan yumuşak içimli, lezzetli ve bir o kadar da sağlıklı bir kahve türüdür.

Devamı
20/02/2023 15:45

Balın Faydaları Nelerdir?

Balın faydalarının neler olduğu pek çok kişi tarafından sorulan sorular arasında yer alır. Bu yazımızda; size balın faydalarının neler olduğundan bahsedeceğiz.

Devamı
30/09/2022 20:51

 Balın Tarihi

Bal, arıların çiçekli bitkilerin nektarından yaptıkları koyu altın renkli bir sıvıdır. Arılar, nektar toplama ve ardından nektarı yeniden kullanma süreciyle bal üretirler. Daha sonra bu nektardan su buharlaşarak tükettiğimiz ve bal olarak bildiğimiz malzemeyi üretir. Arılar, bal üretimi işleri sırasında meyveleri, baklagilleri, sebzeleri ve diğer gıda üreten bitkileri tozlaştırarak hayati bir hizmeti yerine getirirler.

Devamı
30/09/2022 20:50

Çikolatanın Faydaları Nelerdir?

Çikolata pek çok kişi tarafından zararlı olarak bilinse de çikolatanın çok değerli faydaları vardır. Şimdi sizlerle beraber çikolatanın faydaları nelerdir bunlara göz atalım.

Devamı
30/09/2022 20:48

Çikolatanın Tarihi

Çikolatanın tarihi eski mayalara kadar uzanmaktadır. Bazı kaynaklar bu tarihi Güney Meksika da yaşamış olan bilinen en eski Mezoamerikan uygarlığına kadar dayandırmaktadır. Ancak günümüzde bilinen çikolata ile bu uygarlıkların bildikleri çikolata birbirinden çok farklıdır. Geçmişte çikolata, günümüzdeki gibi tatlı ve yenilebilir bir ürün değil, içene saygı duyulmasını gerektiren acı bir içecekti.

Devamı
30/09/2022 20:47

Hamilelikte Hurma Tüketimi

Hamilelerin ve yakınlarının bize sık sık sorduğu “Hamilelikte hurma yemek yararlı mı?”, “Hamilelikte ne zaman hurma yenir?” gibi sorulara bu yazımızda cevap vermeye çalışacağız.

Devamı
30/09/2022 20:46
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.